Video: dronebeelden tonen Groene Loper Maastricht vanuit de lucht

Print

Video: Projectbureau A2 Maastricht

Maastricht / Itteren -

Over een lengte van anderhalve kilometer verrijzen bovenop de A2-tunnel in Maastricht de komende vijf jaar zo’n 1100 woningen. Een dronefilmpje toont de laatste vorderingen.

De Prins Willem Alexandertunnel werd eind 2016 in gebruik genomen. Daar boven op is een nieuw stuk stad ontstaan, een wandel- en fietsgebied, waar beperkt plaats is voor auto’s. Deze Groene Loper is 2,3 kilometer lang. Op het noordelijk deel wordt momenteel driftig gebouwd.

Na een aantal moeizame jaren met weinig belangstelling is dit een populair gebied. Bouwer Ballast Nedam gaat nu volle kracht vooruit. De 1100 woningen (van herenhuizen tot sociale huur) zullen waarschijnlijk over een jaar of vijf al klaar zijn.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen