Wiersma en Wevers voorlopig vervangen door Wiersma en Van der Veen

Print
Wiersma en Wevers voorlopig vervangen door Wiersma en Van der Veen

Vincent Wevers en Sanne Wevers. Afbeelding: ANP

Tungelroy -

De op non-actief gestelde turntrainers Gerben Wiersma en Vincent Wevers worden bij Sportstad Heerenveen voorlopig vervangen door José van der Veen en door de echtgenote van Wiersma, Janneke.

Onder hun leiding proberen Vera van Pol uit Tungelroy, Naomi Visser en de tweeling Lieke en Sanne Wevers hun voorbereiding op de Olympische Spelen van volgend jaar in Tokio voort te zetten.

Lees ook: Turnbond legt bom onder olympische droom

Gymnastiekbond KNGU trok eerder deze week rigoureus de stekker uit het topsportprogramma van de turnvrouwen, als reactie op de verhalen over misbruik die recent opdoken. Hangende het onderzoek naar deze wanpraktijken uit het verleden zijn alle activiteiten van turnsters onder de vlag van Team NL opgeschort en zijn bondscoach Gerben Wiersma en bondstrainer Vincent Wevers tot nader order ontheven van hun taken. Met name Wevers is door enkele oud-turnsters aangewezen als een van de boosdoeners van weleer.

Lees ook: Ex-turnster Evi Neijssen: de sfeer van angst hing altijd in de lucht

Janneke Wiersma werkte al met de nationale vrouwenselectie. Ze is coach van de juniores en fungeerde tegelijk als teammanager van de olympische turnsters. José van der Veen loopt al jaren rond bij Sportstad Heerenveen.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen voor nog geen 1,50 per week.

Bekijk de aanbieding →