Fransen veroordeeld na dagje ‘proletarisch’ winkelen

Print
Fransen veroordeeld na dagje ‘proletarisch’ winkelen

Winkelstraat in Maasmechelen Village. Afbeelding: archief De Limburger/Johannes Timmermans

Urmond / Elsloo / Berg / Maasband / Stein / Veldschuur / Catsop / Meers / Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Sittard / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht -

Vier Fransen op (kleding)dievenpad in Maasmechelen zijn door de rechtbank in Tongeren veroordeeld tot celstraffen van een jaar respectievelijk zestien maanden. Gewapend met een tang, sterke magneten en een handtas besloot het kwartet eind juni een dagje ‘proletarisch’ te gaan shoppen in het grensstadje bij Stein.

In totaal wisten de mannen die dag bijna tachtig kledingstukken buit te maken. Luxemerken als Nike, Hugo Boss, Lacoste en Hilfiger hadden daarbij hun sterke voorkeur, zo weet de Belgisch-Limburgse krant Het Belang van Limburg te melden. De gesloten kleding had een totale waarde van meer dan 4500 euro.

Nadat ze bijna uitgewinkeld waren, wist de politie het viertal aan te houden. Tijdens het doorzoeken van hun auto troffen de agenten een groot deel van de gestolen goederen aan.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen