Aantal coronabesmettingen in België loopt verder op

Print
Aantal coronabesmettingen in België loopt verder op

Afbeelding: ANP

Het aantal nieuwe coronabesmettingen in België blijft oplopen. De ziekenhuizen krijgen ook meer mensen met Covid-19 binnen. Aangezien het effect van de recente vrijheidsbeperkende maatregelen nog een tijd op zich laat wachten, zal die trend zich nog even doorzetten, was de boodschap vrijdag op een persconferentie van de gezondheidsautoriteiten.

Dagelijks zijn er gemiddeld 24 nieuwe opnames, 60 procent meer dan een week geleden. In de ziekenhuizen liggen 267 patiënten, van wie 42 op de intensive care.

Tussen 21 en 27 juli raakten dagelijks gemiddeld 371 mensen geïnfecteerd. Gemiddeld stierven 3 personen per dag als gevolg van het longvirus.

Lees ook: Belgische viroloog: ‘Nederland ontkomt niet aan mondkapjesplicht om lockdown te voorkomen’

Strengere regels

Sinds enkele dagen gelden in België strengere regels voor het aantal sociale contacten. Mensen moeten ondanks het mooie weer en de start van de uitverkoopperiode zaterdag echt afstand van elkaar blijven houden, zei Yves Stevens van het Nationaal Crisiscentrum. „Gedisciplineerd winkelen is momenteel de enige optie. Samenscholingen kunnen nu echt niet. Het komt nu aan op doorzettingsvermogen.”

Vragenformulier

Zoals aangekondigd moeten Belgen die terugkomen uit het buitenland vanaf zaterdag een vragenformulier invullen. Buitenlanders die langer dan 48 uur in België willen verblijven moeten dat ook doen. Wie met de boot of het vliegtuig arriveert, moet het ingevulde document sowieso afgeven. Doel is dat de autoriteiten snel contact kunnen opnemen als dat nodig wordt geacht, bijvoorbeeld als er ergens een besmettingshaard ontstaat.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen