Maastricht warmste plaats: 32,6 graden

Print
Maastricht warmste plaats: 32,6 graden

Afbeelding: Hollandse Hoogte / ANP

Maastricht / Itteren -

In heel Nederland is het vrijdag heet. In Maastricht tikte de thermometer om 13.00 uur 32,6 graden aan. Dat is regionaal de warmste dag van 2020 tot nu toe, meldt Weeronline.

In de loop van de middag loopt het kwik naar verwachting nog verder op. In het zuiden zou het wel eens 36 graden kunnen worden, aldus Weeronline.

In De Bilt werd het vrijdag tot nu toe 28,1 graden. De verwachting is dat ook hier de temperatuur verder oploopt. De laatste keer dat het tropisch warm was in De Bilt was op 26 juni. Het werd toen 30,1 graden. Op diezelfde dag steeg het kwik in Hoek van Holland naar 32,3 graden en daarmee was het tot nu toe de warmste dag van het jaar, aldus Weeronline.

Ook in de avond blijft het warm.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen