Verstappen klokt snelste tijd, Hülkenberg negende bij rentree

Print
Verstappen klokt snelste tijd, Hülkenberg negende bij rentree

Afbeelding: Hollandse Hoogte / AFP

Hoe zou Nico Hülkenberg het gaan doen? Dat was dé grote vraag, nadat de Duitser vlak voor het begin van de eerste vrije training door het team van Racing Point gepresenteerd werd als vervanger voor de met corona besmette Sergio Perez. In de voor hem onbekende wagen kwam Hülkenberg tot de negende tijd: 1.28,592. De snelste tijd was voor Max Verstappen in 1.27,422, voor Lewis Hamilton en Lance Stroll.

Tot verrassing van menig Formule 1-fan zat Hülkenberg om klokslag 11.00 uur (plaatselijke tijd) ‘gewoon’ in de wagen toen de eerste oefensessie op Silverstone van start ging. Na iets meer dan tien minuten rolde ‘de Hulk’ uit de pitbox, waar nog altijd de naam van Perez boven stond. Negentig toch wat behouden minuten later stond Hülkenberg op P9.

Lees ook: Hülkenberg vervangt zieke Perez bij Racing Point

Hülkenberg zag hoe het raceweekend dramatisch begon voor het team van Alfa Romeo. In een tijdspanne van amper twee minuten maakten zowel Kimi Räikkönen als Antonio Giovinazzi schuivers. Die van de Italiaan zorgde voor de meeste schade, want vanwege het vuil dat hij achterliet op de baan werd de rode vlag gezwaaid. Giovinazzi moet zich tevens bij de stewards melden omdat hij met het doorrijden naar de pitstraat andere coureurs in gevaar zou hebben gebracht.

Toen de sessie na dik tien minuten weer werd hervat, gingen de tijden snel omlaag. Uiteindelijk klokte Verstappen met nog een klein half uur te gaan de snelste tijd in zijn van nieuwe onderdelen voorziene Red Bull: 1.27,422. Hij bleef Hamilton en Stroll ongeveer een halve seconde voor, al hadden zij met mediums hun tijden op iets hardere banden neergezet. De grote verliezer van de eerste sessie: Sebastian Vettel. Hij kon geen tijd op de klokken zetten omdat er gedurende de hele training werd gesleuteld aan zijn Ferrari.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen