Bidden in de buitenlucht op Venrays sportpark

Print
Bidden in de buitenlucht op Venrays sportpark

Afbeelding: John Drummer

Oostrum / Oirlo / Leunen / Castenray / Heide / Ysselsteyn / Venray / Geijsteren / Veulen / Merselo / Vredepeel / Smakt / Wanssum / Blitterswijck -

Waar normaal gesproken leden van SV Venray in korte broekjes over het veld dwarrelen, knielden vrijdagochtend driehonderd moslims en moslima’s in hun mooiste kleding richting Mekka.

Het jaarlijkse offerfeestgebed kon niet in de moskee plaatsvinden, omdat het daar niet mogelijk was 1,5 meter afstand te houden. Dus werd er buiten gebeden. De zelf meegebrachte matjes lagen anderhalve meter uit elkaar in vakken die zorgvuldig waren uitgezet met lint. In veiligheidsvestjes gestoken vrijwilligers zagen er op toe dat alles soepel verliep.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen