Den Haag

Gratis ‘ontwikkeladvies’ voor werkzoekenden

Print
Gratis ‘ontwikkeladvies’ voor werkzoekenden

Afbeelding: ANP

Wie werk zoekt en daarbij hulp nodig heeft, kan voortaan gebruikmaken van een gratis ‘ontwikkeladvies’.

Dat meldt het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Het kosteloze gesprek met een loopbaanadviseur naar keuze, onderdeel van het programma NL Leert Door, moet antwoord geven op vragen over bijscholing, solliciteren, het veranderen van branche en kwesties op het gebied van digitalisering.

Door het ontwikkeladvies krijgen werkzoekenden zicht op de kansen die er in deze crisis voor hen zijn. Aan het einde van het traject krijgt de deelnemer een ontwikkelplan mee, waarin staat wat hij of zij kan ondernemen om beter voorbereid te zijn op de toekomst, aldus het ministerie.

Iedereen tussen 18 jaar en de pensioengerechtigde leeftijd kan gebruikmaken van deze mogelijkheid. Het ministerie verwacht dat circa 20.000 mensen dat de komende maanden zullen doen.

Meer informatie is te vinden op www.hoewerktnederland.nl.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen