Apple bevestigt: iPhones komen dit jaar later op de markt

Print
Apple bevestigt: iPhones komen dit jaar later op de markt

Afbeelding: EPA

Apple brengt iPhones dit jaar een paar weken later uit dan gebruikelijk. Dat heeft het bedrijf laten weten in de bespreking van de kwartaalcijfers. Chipmakers Qualcomm en Broadcom hadden er al op gehint dat de uitgave van iPhones dit jaar later zou zijn.

In de bespreking van de kwartaalcijfers zegt financieel directeur Luca Maestri dat de release van de nieuwe iPhones later zal plaatsvinden. ,,Vorig jaar brachten we eind september een nieuwe iPhone uit. Dit jaar zal onze voorraad er pas een paar weken later zijn.” Dat duidt op een lancering in oktober, zoals uit de geruchten al op te maken was.

Apple bevestigt daarmee de informatie die Broadcom en Qualcomm eerder in bedekte termen gaven. Apple bevestigt het uitstel, omdat het de schatting van verkopen voor de komende maanden moet aanpassen. Apple zal daardoor minder iPhones leveren in de periode tot en met eind september dan gebruikelijk, maar verwacht dat al die leveringen plaats gaan vinden vanaf oktober.

In de afgelopen acht jaar kwam er telkens minstens één model iPhone in september uit. In september 2011 verscheen er geen Apple-smartphone; de iPhone 4s volgde in oktober. Wel bracht Apple de iPhone X in 2017 in november uit, al kwam de iPhone 8 toen in september op de markt. Ook de XR kwam in 2018 later dan de gebruikelijke release in september.

Geen lader

Er is nog niks bekend over de vermoedelijke iPhone 12. Apple gaat naar verluidt geen lader en geen EarPods meegeven met de iPhone 12-modellen. Door het niet meeleveren van EarPods en een lader in de doos zou Apple kosten verlagen en de winst op peil houden. Tegelijkertijd kan Apple er op wijzen dat veel klanten toch al een lader hebben liggen en zo de milieuvoordelen belichten. Volgens analisten van Barclays gaat Apple wel een Lightning-naar-usb-c-kabel meeleveren.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen voor nog geen 1,50 per week.

Bekijk de aanbieding →