Johan Derksen schenkt de helft van zijn salaris aan goede doelen

Print
Johan Derksen schenkt de helft van zijn salaris aan goede doelen

Afbeelding: ANP Kippa

Johan Derksen gaat de helft van zijn salaris schenken aan twee goede doelen. Hij doet dit omdat hij „niet wil overkomen als een zakkenvuller”, zei hij tegen het AD.

Vrijdagmiddag werd bekend dat Veronica Inside in september weer gewoon in de oude samenstelling terugkeert op tv, dus met Wilfred Genee als presentator en René van der Gijp en Derksen als analisten. Zelf waren de mannen het er donderdag nog over eens geworden dat ze met het programma zouden stoppen, maar dat kon niet.

Lees ook: Veronica Inside gaat gewoon door in dezelfde samenstelling

Geen keus

Talpa-baas John de Mol had zich vrijdag bemoeid met het gesprek tussen de drie analisten over de toekomst van het programma. De Mol had Derksen gezegd dat hij - ook al zou hij dat misschien hebben gewild - contractueel gezien niet kon stoppen met het programma. „Ik had geen keus”, aldus Derksen. „Anders zou De Mol stappen ondernemen.”

Volgens De Mol had Derksen een contract dat hij moest uitdienen. Een deel van zijn salaris gaat naar een hondenpension in Almere en een ander deel wordt geschonken aan de arts Casper van Eijk, die onderzoek doet naar de bestrijding van alvleesklierkanker.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen