Verstappen eerst de snelste, daarna veertiende op Silverstone

Print
Verstappen eerst de snelste, daarna veertiende op Silverstone

Afbeelding: AFP

Max Verstappen was de snelste coureur in de eerste vrije training, maar in de tweede training voor de Grote Prijs van Groot-Brittannië kwam de Limburger niet verder dan de veertiende tijd.

Verstappen moest in de Red Bull ruim 1,1 seconde toegeven op de Canadees Lance Stroll, die in de bolide van Racing Point de beste tijd neerzette op het broeierig warme Silverstone: 1.27,274.

Lees ook: Waarom is Max Verstappen in de race altijd beter dan in de kwalificatie?

Stroll was een fractie sneller dan Alexander Albon, de teamgenoot van Verstappen. Albon zorgde ervoor dat de tweede training halverwege even moest worden stilgelegd. Hij raakte in een snelle bocht de controle over zijn bolide kwijt en spinde hard de vangrails in. De Red Bull liep daarbij flinke schade op. Albon moest voor de zekerheid een medische controle ondergaan. Hij bleek zelf ongedeerd, maar bleef de rest van de sessie wel aan de kant.

Ruzie

Verstappen beleefde ook geen probleemloze training. Hij klaagde aanvankelijk over onderstuur en ruziede daarna met Romain Grosjean, die in de weg reed terwijl Verstappen bezig was aan een snelle ronde. Met handgebaren liet de Nederlander duidelijk blijken niet blij te zijn met de Franse coureur van Haas. „Ik deed het niet expres, dit is zo kinderachtig”, mopperde Grosjean over de boordradio over Verstappen.

De Nederlander was met een beste rondetijd van 1.28,390 aanzienlijk langzamer dan in de eerste training, toen hij met 1.27,422 de ranglijst aanvoerde. De kopman van Red Bull bleef wereldkampioen Lewis Hamilton, die in zijn Mercedes de tweede tijd neerzette, bijna een halve seconde voor.

Niet verleerd

De Duitser Nico Hülkenberg, die vrijdagochtend door Racing Point werd ingevlogen als vervanger van de met het coronavirus besmette Sergio Pérez, toonde aan dat hij het racen niet verleerd is. Hülkenberg zette eerst de negende tijd neer, in de tweede sessie eindigde hij als zevende.

Zaterdag volgt nog een training, met aansluitend de kwalificatie voor de race van zondag.