Verstappen tilt niet te zwaar aan verpeste training: ‘Auto voelde beter, geen slechte dag’

Print
Verstappen tilt niet te zwaar aan verpeste training: ‘Auto voelde beter, geen slechte dag’

Afbeelding: AD/Reuters

Max Verstappen tilt niet te zwaar aan de verpeste tweede training voor de Grand Prix op Silverstone, die zondag wordt gehouden.

Hij kijkt liever naar de positieve punten, en die waren er volgens hem zeker te noemen. De Nederlandse coureur van Red Bull beschikt op Silverstone over een bolide met daarop enkele nieuwe onderdelen.

Gehinderd

Verstappen was in de eerste training nog de snelste, maar sloot de tweede training af als veertiende. Dat kwam mede doordat hij gehinderd werd door Romain Grosjean, terwijl hij op weg was naar een snelle tijd. ,,Ik werd opgehouden terwijl ik mijn snelle ronde wilde rijden en daarna ben ik overgegaan op de langere runs voor de race. Maar al met al maakt dat op vrijdag nog niet echt uit: het was voor ons geen slechte dag.”

Lees ook: Waarom is Max Verstappen in de race altijd beter dan in de kwalificatie?

Ook is de Limburger blij met het materiaal. ,,We blijven ons ontwikkelen, de nieuwe onderdelen lijken beter te werken, dus daar ben ik blij mee. Er zijn natuurlijk nog steeds verbeterpunten, je weet op vrijdag ook nog niet zo goed hoe de concurrentie ervoor staat, maar onze auto voelde vandaag al een stukje beter.”

Content

En dus sloot Verstappen content af. ,,Het zag er bij ons vrij degelijk uit, maar wie weet wat de weersomstandigheden we dit weekend nog gaan krijgen, alles kan nog veranderen. Het was een positieve dag, maar morgen tijdens de kwalificatie zien we pas écht waar we staan.”