Britse filmmaker Alan Parker (76) overleden

Print
Britse filmmaker Alan Parker (76) overleden

Mississippi Burning met Gene Hackman en Willem Dafoe. Afbeelding: Orion Pictures

De Britse regisseur en filmproducent Alan Parker is op 76-jarige leeftijd overleden. De in Londen geboren en als reclameman begonnen filmmaker werd bekend door films als Fame, Evita, Bugsy Malone, Midnight Express, Mississippi Burning en The Commitments.

Parker kreeg in Groot-Brittannië talrijke filmprijzen en onderscheidingen en werd in 2002 ‘Sir’ Alan Parker. Onder de prijzen was een speciale onderscheiding in 1984, de Michael Balcon Award, voor zijn inzet voor de Britse filmindustrie. Hij was ook de oprichter van een soort vakbond van Britse filmmakers, de Directors Guild of Great Britain.

De BBC meldde dat hij vrijdag is overleden na een lang ziekbed. Hij laat zijn vrouw, vijf kinderen en zeven kleinkinderen na.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen