Tiener in Florida beschuldigd van hacken Twitter

Print
Tiener in Florida beschuldigd van hacken Twitter

Afbeelding: Getty Images

In de Amerikaanse staat Florida is een tiener aangehouden wegens het hacken van Twitter. Daarbij werd half juli op de accounts van bekende mensen plotseling een louche deal met bitcoins aangeboden.

Plaatselijke media in Tampa melden dat tegen de 17-jarige Graham Ivan Clark dertig aanklachten zijn geformuleerd over „het oplichten van mensen in heel Amerika”.

Lees ook: Grote nervositeit na Twitterhack beroemdheden en politici

Onder de slachtoffers van deze inbreuk op socialmedia-accounts waren in de VS ex-president Barrack Obama, presidentskandidaat Joe Biden, microsoft-baas Bill Gates en de baas van Tesla Elon Musk. Volgens Twitter zijn 130 accounts gehackt.

Daaronder zou ook het account van PVV-leider Geert Wilders zijn. Mogelijk is dat gelukt dankzij betrokkenheid van een werknemer in het bedrijf. Openbaar aanklager Andrew Warren zei dat „deze massale fraude hier in onze achtertuin (in Florida) is gepleegd”.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen