Duitsland biedt gratis coronatest voor terugkeerders risicogebied

Print
Duitsland biedt gratis coronatest voor terugkeerders risicogebied

Afbeelding: Hollandse Hoogte / ANP

In Duitsland kunnen vakantiegangers die terugkeren uit een risicogebied zich vanaf zaterdag gratis op corona laten testen, ook als ze geen klachten hebben. De test moet binnen 72 uur na aankomst gebeuren. Met de stap wil de Duitse overheid een nieuwe golf besmettingen voorkomen.

Vaak is een test al op een luchthaven mogelijk, maar het kan ook later bij bijvoorbeeld een huisarts. De test wordt vergoed door de zorgverzekeringen.

Binnenkort moet het verplicht worden voor reizigers uit corona-risicogebieden zich bij terugkeer in Duitsland te laten testen op het longvirus. Vakantiegangers kunnen zich al enkele dagen vrijwillig laten testen op luchthavens. Bij een negatief resultaat hoeven reizigers die in risicolanden waren, niet veertien dagen verplicht in isolatie.

Duitsland beschouwt onder meer de Verenigde Staten, Egypte, Turkije en Israël als risicovol.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen