Geen ontslag cipiers Roermondse gevangenis na ‘nepdeclaraties’

Print
Geen ontslag cipiers Roermondse gevangenis na ‘nepdeclaraties’

Afbeelding: John Peters

Merum / Swalmen / Roermond / Asenray / Boukoul / Einde / Herten / Ool / Asselt -

Een declaratieschandaal in de Roermondse gevangenis krijgt een bijzonder staartje. De kantonrechter heeft bepaald dat twee cipiers, die bij de grootschalige fraude betrokken waren, niet ontslagen mogen worden.

Dat meldt 1Limburg.

Daar blijft het niet bij: gevangenisorganisatie Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) kan vooralsnog fluiten naar de verduisterde 30.000 euro.

Lees ook: Medewerkers gevangenis Roermond verdacht van fraude met declaraties

De gevangeniskoepel wilde van de mannen af, omdat ze onder aanvoering van een inmiddels vertrokken leidinggevende tal van valse declaraties indienden. Die leidinggevende kampte met financiële problemen en zag het declaratieplan als een oplossing voor zijn zorgen. Een cipier diende ‘slechts’ 2169 euro aan nepdeclaraties in, de ander factureerde 27.809 euro.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen