Comité heeft eerste ton binnen voor restauratie Grote Kerk Sittard

Print
Comité heeft eerste ton binnen voor restauratie Grote Kerk Sittard

Afbeelding: archief De Limburger/Ermindo Armino

Sittard -

Het comité ‘Dao baove in d’n tore’ heeft de eerste een mijlpaal bereikt. Inmiddels is de teller de 100.000 euro gepasseerd.

Het comité laat weten alle donaties als hartverwarmend te ervaren en is trots op hoeveel betrokkenheid en aandacht er is voor de restauratie van de toren. „We zijn er nog niet, maar vieren wel deze mijlpaal graag. We hebben het volste vertrouwen in een goed vervolg”, melden ze op Facebook.

Inmiddels lopen er meerdere inzamelingsacties voor de Grote Kerk en is het streefbedrag door het comité vastgesteld op 325.000 euro. De totale kosten van de renovatie bedragen 1,5 miljoen euro.

Lees ook: Start 1,5 miljoen euro kostende restauratie Grote Kerk Sittard: dekenaat vraagt publiek om steun

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen