Bierverkoop brengt tien mille op voor uit huis geplaatste kinderen

Print
Bierverkoop brengt tien mille op voor uit huis geplaatste kinderen

Leden van de Roermondse Junior Chamber proosten met een ‘Blonde Raekel’ op de opbrengst van tien millle. Afbeelding: JCI Roermond

Merum / Swalmen / Roermond / Asenray / Boukoul / Einde / Herten / Ool / Asselt -

Tienduizend euro. Dat bedrag heeft de Junior Chamber International afdeling Roermond geschonken aan de Stichting Kidzbase, die zich in Noord- en Midden-Limburg inzet voor kinderen die uit huis zijn geplaatst.

Het geld is bijeengebracht door de verkoop van een biertje dat JCI Roermond speciaal voor de gelegenheid gebrouwen heeft: de Blonde Raekel. De Roermondse Junior Chamber heeft eenmalig negenduizend flesjes op de markt gebracht. JCI is een wereldwijde beweging van jonge ondernemende mensen die hun steentje willen bijdragen aan de maatschappij.

Martin Frankort van Stichting Kidzbase is zeer verheugd met de 10.000 euro. „Met de donatie kunnen vol we bij heel veel kinderen een lach op het gezicht toveren.” Uit huis geplaatste kinderen worden volgens Frankort door de overheid doorgaans louter voorzien van onderdak. Kidzbase maakt onder meer een dagje uit mogelijk.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen