Rutten wacht niet op VVV: hereniging met Maurice Steijn aanstaande

Print
Rutten wacht niet op VVV: hereniging met Maurice Steijn aanstaande

Afbeelding: Pro Shots -Joep Leenen

Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Tegelen / Velden / Belfeld / Blerick / Arcen -

Moreno Rutten wordt maandag medisch gekeurd bij NAC. Als de rechtsback deze keuring doorstaat gaat hij een driejarig contract tekenen bij de club waar voormalig VVV-coach Maurice Steijn aan het roer staat. Rutten heeft VVV afgelopen donderdag ingelicht in dat hij voor een andere club gaat kiezen.

De 27-jarige Rutten werd bij VVV gezien als de beoogde opvolger van Tobias Pachonik, maar de Duitser staat nog altijd onder contract in De Koel. VVV gaf Rutten in eerder stadium te kennen dat hij voor twee jaar kon tekenen in Venlo bij een vertrek van de Duitser, maar de rechtsback wilde niet langer gaan wachten op de Venlose Eredivisionist. De Bosschenaar nam donderdag contact op met VVV´s manager voetbalzaken Stan Valckx om hem te vertellen dat hij voor een andere club gaat kiezen. Dat is dus NAC.

De rechtsback wordt in Breda herenigd met hoofdtrainer Maurice Steijn. Rutten en Steijn werkten van 2015 tot en met 2019 samen in De Koel. Na hun gezamenlijke periode bij VVV hebben de twee altijd een goed contact met elkaar onderhouden. Steijn zag Rutten tijdens zijn onderhandelingen met ADO Den Haag ook al als een mogelijke versterking.

Saillant detail is dat Rutten bij zijn overgang van FC Den Bosch naar VVV in 2015 ook bij NAC kon tekenen, maar uiteindelijk voor een overgang naar Venlo koos waar hij succesvolle jaren kende met Steijn.