Verstappen tweede na krankzinnig slot: voorbanden Bottas én Hamilton gaan lek

© Hollandse Hoogte / EPA

Max Verstappen is na een krankzinnig slot van de Grand Prix van Groot-Brittannië op de tweede plek geëindigd. De Limburger reed in niemandsland, maar twee rondes voor het einde klapte plots de band van Valtteri Bottas waardoor Verstappen de tweede plaats cadeau kreeg.

Tim Engelen en Arjan Schouten

In de slotronde plofte ook nog de band van Lewis Hamilton, waardoor de overwinning zelfs haalbaar leek. De voorsprong van de Brit was te groot, waardoor hij met een kapotte voorband toch nog als eerste over de streep kwam.

Lees verder onder de foto.

© Hollandse Hoogte / AFP

Verstappen koos in de voorlaatste ronde nog voor een pitstop voor verse banden om te gaan voor de snelste raceronde. Dat lukte de coureur van Red Bull ook, maar als hij die pitstop niet had gemaakt had hij de Grand Prix van Groot-Brittannië gewonnen. Een bizarre conclusie waarmee Red Bull nooit rekening had kunnen houden. ,,He is a lucky boy”, zei teambaas Christian Horner over de boordradio tegen Max Verstappen.

Geluk en pech

Verstappen zelf noemde het geluk en pech. ,,In de race was Mercedes te snel. Ik ben heel blij met de tweede plek, dat is een heel goed resultaat voor ons.”

Achter Hamilton en Verstappen pakte Charles Leclerc de derde plek. Bottas viel helemaal terug naar de elfde plek en pakte dus geen punten in de strijd om het kampioenschap.

© Hollandse Hoogte / AFP

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal