CDA vraagt per ongeluk coronasteun aan

Print
CDA vraagt per ongeluk coronasteun aan

Het logo van het CDA, dat een partijkantoor heeft in Den Haag. Afbeelding: CDA

Het CDA heeft per ongeluk voor 70.000 euro coronasteun aangevraagd, terwijl de politieke partij daar volgens de voorwaarden geen recht op had. Het geld is inmiddels teruggestort.

Het CDA wilde aanspraak maken op de zogeheten NOW-regeling - waarmee ondernemers een loonkostenvergoeding kunnen krijgen in crisistijd - bevestigt een woordvoerster van het CDA naar aanleiding van berichtgeving door De Telegraaf.

De aanvraag was volgens haar bestemd voor facilitaire en cateringmedewerkers die ook werkzaam zijn in het bedrijfsverzamelgebouw naast het CDA. Door collectief thuiswerken viel dat werk weg. Daarom werd gelijk een steunaanvraag ingediend.

Toen de voorwaarden voor NOW-steun duidelijker werden, bleek deze subsidie niet van toepassing te zijn op de politieke partij. ,,Het geld is vervolgens op initiatief van het CDA teruggestort. Alleen is dat pas te zien op een volgend overzicht dat online staat”, aldus de zegsvrouw.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen voor nog geen 1,50 per week.

Bekijk de aanbieding →