Politie beëindigt erotische feesten vanwege corona

Print
Politie beëindigt erotische feesten vanwege corona

Afbeelding: Getty Images/EyeEm

De Duitse politie heeft twee erotische feesten in Hamburg vroegtijdig beëindigd, omdat de deelnemers zich niet hielden aan de coronavoorschriften.

Het ene feest was volgens de politie een ‘seksueel open evenement’ in een leegstaand gebouw, waar tientallen mensen op af waren gekomen. Het was aangekondigd op Facebook onder de titel ‘Your Pride Fuck is Not Cancelled’.

Dat bleek overmoedig van de organisatoren. Agenten maakten een einde aan de bijeenkomst, nadat ze een pendelbus hadden gevolgd die gasten op locatie bracht en ter plaatse constateerden dat de coronaregels niet werden nageleefd.

Het andere feestje dat uitdraaide op een anticlimax werd gehouden in de kelder van een seksshop op de Reeperbahn, de rosse buurt van de havenstad. Daar waren zo'n 65 mensen samengekomen voor een fetisj-feestje met een grote rol voor leder en latex. Het probleem was daar vooral dat mensen dicht op elkaar aan het dansen waren, terwijl een mistmachine op volle toeren draaide. ‘De lucht was zeer bedompt’, schetste een politiewoordvoerder de situatie.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen voor nog geen 1,50 per week.

Bekijk de aanbieding →