Grote brand in stro- en hooiopslag in Duitse Wehr zorgt voor geuroverlast in Limburg

Brand in Wehr. © Freiwillige Feuerwehr Selfkant

In de wijde omgeving van Sittard-Geleen kan er sprake zijn van geuroverlast. Dit komt volgens de brandweer door een hooibrand in het Duitse Wehr, vlak over de grens bij Sittard.

Redactie

De overlast kan nog enige tijd aanhouden. De brand brak zaterdag uit in een stro- en hooiopslag bij een loonbedrijf aan An der Tränke.

De loods lag na een bijna voltooide graanoogst zo goed als vol. Alle 2000 balen van 350 kilo zijn in vlammen opgegaan. Een dorsmachine die al begon te smelten kon nog door de eigenaar worden gered.

Oogst verloren

Door het risico op uitbreiding van de brand sloeg de brandweer groot alarm. Eenheden uit de hele regio snelden toe. Zij konden niet voorkomen dat de hele oogst verloren ging, inclusief de opslaghal.

Rook

Vroeg in de ochtend konden de meeste korpsen terugkeren naar de kazerne. Een enkele ploeg bleef in Wehr achter voor het nablussen. De rook was tot in de verre omtrek - ook in Limburg - te ruiken.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.