Twee rijbewijzen van motorrijders ingevorderd na verkeerscontrole Vijlen

Het is deze zomer extra druk met toeristisch verkeer op de Epenerbaan. © Johannes Timmermans

Twee motorrijders zijn afgelopen week hun rijbewijs kwijtgeraakt omdat ze te hard over de Epenerbaan reden. Ze reden 116 kilometer per uur waar 60 kilometer is toegestaan.

Merel Visscher

De afgelopen week werd op verschillende dagen door het team verkeer van de politie Limburg een verkeerscontrole gehouden in de buurt van de Epenerbaan. Er werden in totaal acht snelheidsovertredingen geconstateerd. Deze varieerden volgens de politie van mobiel telefoneren, geen voorrang verlenen en alcohol tot asociaal rijgedrag. Bij één automobilist werd een hoeveelheid hennep aangetroffen.

De politie controleert deze zomer veel, mede als gevolg van klachten van inwoners over toenemende verkeersoverlast in het Heuvelland. Met onder meer de gemeente Gulpen-Wittem is afgesproken dat het resultaat van deze controles via de media wordt bekendgemaakt. Enerzijds om mensen duidelijk te maken dat ze zich aan de regels moeten houden, anderzijds om een signaal af te geven aan inwoners dat er wel degelijk wordt opgetreden.

Lees ook: Politie voert controles uit in Heuvelland vanwege overlast

Zo werden eind juni al zestien motorrijders bekeurd bij een controle bij Wittem omdat hun voertuigen te veel lawaai maakten. Ook in juli zijn er controles geweest. Soms waren dat gerichte controles, bijvoorbeeld op wielrenners of op het geluid van voertuigen.

Een regionale werkgroep gaat de komende tijd knelpunten en ‘oplossingsrichtingen’ in kaart brengen. Dat moet een plan van aanpak opleveren om de overlast van toeristisch verkeer in het Heuvelland te beperken. Lees ook: Het ene Heuvelland is het andere niet