Oproep: deel verhalen over Huishoudschool Sint Brigida

Print
Oproep: deel verhalen over Huishoudschool Sint Brigida

Afbeelding: Mevrouw Van den Berg

Brunssum -

Na de reünie met oud-docenten en -leerlingen van de Huishoudschool Sint Brigida in Brunssum, is mevrouw Van den Berg op het idee gekomen om een boek te schrijven over haar tijd op de school. Hiervoor is ze op zoek naar verhalen en documenten.

Mevrouw Van den Berg is met name op zoek naar oud-docenten, -leerlingen en andere betrokken bij de huishoudschool die haar het een en ander kunnen vertellen over het volgende: de schooltijd bij de zusters Franciscanessen die toen de Nijverheidsschool begonnen vanuit de Dorpstraat in Brunssum, de schooltijd bij de zusters Franciscanessen van de leerlingen die op het Koutenveld op school hebben gezeten en leerkrachten die daar lesgaven en de bouw of de sloop van de Sint Brigida vanaf 1959.

Tevens vraagt mevrouw Van den Berg aan mensen die bij reünie op afgelopen 20 juli aanwezig waren en die interesse hebben in een dvd met foto- en videomateriaal van die avond, zich bij haar te melden. Tegen een kleine vergoeding is de door haar gemaakte dvd beschikbaar.

Voor medewerking aan het boek en voor het bestellen van de dvd kan men contact opnemen via sintbrigidareunie@gmail.com.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen voor nog geen 1,50 per week.

Bekijk de aanbieding →