Start BENE-League in het handbal uitgesteld

© ERMINDO ARMINO

De start van de BENE-League bij het handbal is uitgesteld. Vanwege het heropleving van het coronavirus in België mogen de Belgische handbalteams van de overheid voor 1 oktober niet in competitieverband in actie komen.

Ingrid Lemmens

Hierdoor is besloten om de start van de grensoverschrijdende competitie, die gepland stond voor begin september, uit te stellen. Herpertz Bevo Hc en KEMBIT-Lions zouden elkaar in de eerste wedstrijd op zaterdag 5 september treffen in sporthal de Heuf in Panningen.

Lees ook: Zaalsporten in Limburg starten weer op, maar zorgen zijn niet weg: ‘Ik houd mijn hart vast’

De Raad van Toezicht van de BENE-League heeft de betrokken handbalbonden gevraagd verschillende scenario’s op te stellen met betrekking tot de start van de competitie. Hierbij moet rekening gehouden worden met de gezondheid van spelers, staff en supporters en de sportieve haalbaarheid.

BENE-League manager Gesinus Huistra zal op basis van de scenario’s een voorstel maken voor een nieuwe startdatum van de competitie. Samen met de Raad van Toezicht beslist hij in de week van 11 augustus wanneer en hoe de competitie van start gaat.