Aantal coronapatiënten in ziekenhuis stijgt

Print
Aantal coronapatiënten in ziekenhuis stijgt

Afbeelding: Hollandse Hoogte / ANP

Het aantal coronapatiënten in het ziekenhuis neemt toe. Het zijn er nu 109, achttien meer dan op zondag en het hoogste aantal sinds 25 juli.

Het aantal opgenomen patiënten ligt nog wel binnen „de bandbreedte van de afgelopen weken”, zegt voorzitter Ernst Kuipers van het Landelijk Netwerk Acute Zorg. Hij verwacht in de komende tijd „een matige verdere stijging van het aantal ziekenhuisopnames”.

Op de intensive cares liggen momenteel 27 coronapatiënten. Dat is het hoogste aantal sinds 1 juli. Op zondag behandelden ic-afdelingen 21 patiënten. Het aantal coronapatiënten op verpleegafdelingen steeg van 70 naar 82.

Op de intensive cares liggen ook 539 mensen met andere aandoeningen. In totaal behandelen intensivisten dus 566 mensen. Dat aantal schommelt al twee maanden rond de 600.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen voor nog geen 1,50 per week.

Bekijk de aanbieding →