Staflid Team Sunweb test positief op corona

© Cor Vos

Een lid van de staf van Team Sunweb heeft deze week positief getest op corona. Hij zou deze week meereizen naar de Tour de L’Ain, maar zit sinds enkele dagen in thuisquarantaine.

Redactie

Volgens de wielerploeg, die de naam van het personeelslid niet bekendmaakte, is hij of zij de voorbije maand niet in contact geweest met renners van Sunweb.

Thuisisolatie

,,Het is belangrijk voor ons om direct te benadrukken dat hij de afgelopen maanden geen contact heeft gehad met andere teamleden. Hij zit nu in thuisisolatie. Hoewel hij ziek was, vertoonde hij geen specifieke symptomen van het coronavirus. Daarom kwam hij niet in aanmerking voor regelmatige tests buiten de gebruikelijke testen om. Ons medische team zal de situatie blijven volgen en bepaalt wanneer hij weer bij ons terug kan keren”, aldus Team Sunweb in een verklaring.

Team Sunweb zegt verder er voorstander van te zijn, ook bij koersen die niet deel uitmaken van de UCI WorldTour, vaker te testen. ,,De belangrijkste functie van een ‘pretest’ is om de wielerwereld zo vrij van corona te houden als mogelijk. Al vroeg in het seizoen is het nut van die testen bewezen. Wij blijven werken met twee testen, eentje zes dagen voor het begin van een wedstrijd en dan nog eens eentje drie dagen later.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.