Remans en Bouchouari helpen Roda aan oefenzege op Eindhoven

© Pro Shots -Thomas Bakker

Roda JC heeft maandagavond een overwinning bijgeschreven in de oefencampagne. Voor een publiek van ongeveer duizend toeschouwers won de ploeg van Jurgen Streppel van FC Eindhoven: 3-1.

Jimmy Leenders

De 3-1 tegen Eindhoven betekende voor Roda de vierde zege van de oefencampagne. Eerder werd er gewonnen van Alfa Sport, WDZ en FC Antwerp en verrassend verloren van SV Meerssen.

Luijckx

Roda begon in zo’n beetje de sterkst mogelijke opstelling aan het duel. Bij gebrek aan een spits werd middenvelder Roland Alberg in de punt van de aanval geposteerd. Nieuweling Kees Luijckx maakte voor het eerst zijn opwachting en mocht zich direct aanvoerder noemen. Bij de bezoekers stond oud-Roda-speler Dico Jap Tjong in de basisopstelling.

De eerste grote kans was voor de thuisploeg. Jordy Croux had op aangeven van Thijmen Goppel de 1-0 moeten maken, maar kreeg de bal niet langs doelman Ruud Swinkels. Een paar minuten later was het aan de andere kant wel raak. Stefano Marzo kegelde zijn tegenstander omver, Jort van der Sande benutte namens Eindhoven de strafschop: 0-1. Op slag van rust maakte Croux zijn eerdere misser goed. Hij stond met een kopbal aan het einde van een fraaie Roda-aanval: 1-1.

Nieuwe spelers

Aan het begin van de tweede helft voerde Eindhoven een waslijst aan wissels door, Roda-coach Jurgen Streppel bracht na een uur enkele nieuwe spelers in. De eerste grote mogelijkheid na rust was voor de uitploeg: een vrije trap van Vinnie Vermeer spatte uiteen op de lat. Toch was het Roda dat een kwartier voor tijd de leiding greep. Invaller Mart Remans kapte en draaide zich een weg langs enkele verdedigers en schoot met de buitenkant raak: 2-1. Eindhoven drong na die treffer nog wel aan, een doelpunt leverde dat echter niet meer op. Aan de overkant bepaalde een andere invaller, Benji Bouchouari met een fraaie knal de eindstand op 3-1.

Opstelling Roda:

Novakovic, Marzo (84. Senden), Luijckx (62. Schlösser), Lambrix, Keulen, Klaasen, Vossebelt (62. Bouchouari), Milts (84. Vijgen), Croux (62. Remans), Alberg (71. Stassen), Goppel (62. Pflücke).