Haagse regisseur Hans Scheepmaker (69) overleden aan gevolgen van wespenaanval

Regisseur Hans Scheepmaker is in de nacht van vrijdag op zaterdag overleden. © Hollandse Hoogte

De Haagse speelfilmregisseur Hans Scheepmaker is afgelopen weekend op 69-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van een wespenaanval. Dat heeft zijn partner maandagavond laten weten.

Yamilla van Dijk

In 1984 maakte Scheepmaker zijn debuut met de Baantjer-verfilming Moord in extase. Ook regisseerde hij de internationale oorlogsfilm Field of Honor en Als je verliefd wordt (2012).

Naast bekende films heeft de Haagse regisseur ook veel grote producties voor televisie gemaakt. Zo was hij betrokken bij Onderweg naar morgen en regisseerde hij afleveringen van series als Goudkust, Flodder, Spangas, Westenwind en Unit 13.

Filmwereld

Scheepmaker was de afgelopen tien jaar ambassadeur voor de filmwereld van Den Haag. Zo werd de serie Pauwen en reigers (2008) er dankzij zijn inzet opgenomen. Ook speelde Scheepmaker samen met onder anderen collega’s Ate de Jong, Dick Maas en George Schouten in de band The Directors.

Acteur Stephan Evenblij reageert via Facebook geschrokken op het droevige nieuws: ,,Hans was een van de weinige regisseurs uit Den Haag, die ook wilde dat er meer film werd gemaakt in de stad Den Haag. Het bedroeft mij, hem nooit meer te kunnen zien, spreken of met hem te kunnen werken.”