Plussen en minnen voor DSM in coronacrisis; solide kwartaalcijfers

Print
Plussen en minnen voor DSM in coronacrisis; solide kwartaalcijfers

Afbeelding: Harry Heuts

Heerlen / Hoensbroek -

Speciaalchemieconcern DSM heeft minder te lijden onder de coronacrisis dan analisten vreesden.

Hoewel de materialendivisie, met onder andere veel klanten in de auto-industrie, zeer stevig is geraakt, wordt dat omzetverlies van 25 procent bijna volledig gecompenseerd door de zeer sterke tak van voedingsingrediënten (+9 procent).

Dat blijkt uit de tweede kwartaalcijfers die de multinational uit Heerlen dinsdag bekendmaakte. De omzet daalde licht naar 2239 miljoen euro. Een min van 2 procent vergeleken met de 2276 miljoen in dezelfde periode vorig jaar. De voedingstak droeg 1649 miljoen euro bij; de materialentak 534 miljoen euro.

De kwartaalresultaten waren volgens de co-CEO’s Geraldine Matchett en Dimitri de Vreeze conform verwachting. Zij spreken van een ‘solide financiële prestatie’. Overall over de eerste zes maanden komt de nettowinst uit op 270 miljoen euro. DSM werkt aan 25 tot 30 miljoen euro aan jaarlijkse besparingen.

De klap in de auto-industrie heeft een behoorlijke impact op DSM, dat onder meer hoogwaardige kunststoffen levert aan die sector. Voor de tak van voedingsactiviteiten (dier- en mensvoeding) was er juist sprake van een positief Covid-effect. Zo profiteerde DSM bijvoorbeeld van hamsterende consumenten en de gestegen vraag naar gezonde producten en vitamines.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen voor nog geen 1,50 per week.

Bekijk de aanbieding →