Adelante fysiotherapeut Paul Dobbelsteijn houdt zijn hart vast voor tweede coronagolf

Print
Adelante fysiotherapeut Paul Dobbelsteijn houdt zijn hart vast voor tweede coronagolf

Paul Dobbelsteijn, fysiotherapeut bij Adelante Hoensbroek Afbeelding: PETER SCHOLS

Hoensbroek -

Het aantal nieuwe coronabesmettingen blijft stijgen. Menig zorgmedewerker draaide tijdens de eerste piek in maart en april tropenweken. Vrezen onze ‘helden van de zorg’, nog nauwelijks bekomen van die tour de force, een tweede golf? We vragen het aan Paul Dobbelsteijn, fysiotherapeut bij Adelante in Hoensbroek.

Zeker vreest fysiotherapeut Paul Dobbelsteijn voor een tweede coronagolf. Al hoopt hij stiekem dat dit wordt voorkomen. „Maar ik hoor ook de verontrustende berichten. Ik zie dat jongeren elkaar opzoeken. Dat mensen naar het buitenland reizen. Dat afstand houden er niet altijd meer bij is.”

Het zou zo veel beter zijn als mensen de nu geldende leefregels opvolgen, vindt hij. Want Dobbelsteijn heeft gezien wat het virus kan aanrichten. „En dan komen bij Adelante de patiënten die de goede afslag hebben genomen, die corona overleefd hebben. Dat zijn zeker niet alleen ouderen, maar ook twintigers. Een aantal kampt met blijvend letsel. Aan de longen. Aan het hart. Aan het zenuwstelsel.”

Hele verhaal lezen?

Klik dan hier voor het uitgebreide interview met fysiotherapeut Paul Dobbelsteijn en drie andere Limburgse ‘Helden van de zorg’.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen