Verzorgende Kevin de Jong houdt zijn hart vast voor tweede coronagolf . „Als je ziet hoe druk het overal is”

Print
Verzorgende Kevin de Jong houdt zijn hart vast voor tweede coronagolf . „Als je ziet hoe druk het overal is”

Kevin de Jong, verzorgende zorgcentrum Larisa van Envida in Maastricht. Afbeelding: Peter Schols

Maastricht / Itteren -

Het aantal nieuwe coronabesmettingen blijft stijgen. Menig zorgmedewerker draaide tijdens de eerste piek in maart en april tropenweken. Vrezen onze ‘helden van de zorg’, nog nauwelijks bekomen van die tour de force, een tweede golf? We vragen het aan Kevin de Jong, verzorgende zorgcentrum Larisa van Envida in Maastricht.

„Eerlijk gezegd ben ik best bezorgd over wat er gaat gebeuren. Als je ziet hoe druk het overal is… Ik maak me vooral zorgen om kwetsbare mensen. Ik sta dichtbij hen, ik werk in de frontlinie.” Zelf let Kevin de Jong dan ook goed op en houdt hij zich strikt aan de coronaleefregels. „Ik moet er niet aan denken dat ik iets mee naar binnen neem.”

De verzorgende werkt op de somatische afdeling in woonzorgcentrum Larisa. Net als zijn collega’s, zo zegt de twintiger, heeft hij een groot zorghart. En dat blijkt nodig, want de eerste golf is heftig geweest. „Onrealistisch ook. Niemand had dit voorzien.”

Hele verhaal lezen?

Klik dan hier voor het uitgebreide interview met verzorgende Kevin de Jongen drie andere Limburgse ‘Helden van de zorg’.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen voor nog geen 1,50 per week.

Bekijk de aanbieding →