Gebarentolk Irma ontbreekt bij persconferentie

Print
Gebarentolk Irma ontbreekt bij persconferentie

Afbeelding: ANP

Irma Sluis, de gebruikelijke tolk gebarentaal bij grote persconferenties over de coronacrisis, zal donderdag bij de persconferentie van premier Rutte en coronaminister De Jonge ontbreken.

,,Irma is helaas deze keer niet beschikbaar”, meldt de woordvoerster die betrokken is bij de organisatie van de persconferentie desgevraagd.

De bijeenkomst zal nu worden vertaald voor doven en slechthorenden door twee andere gebarentolken, van wie de namen nog niet bekend zijn gemaakt.

Tolk Irma, die afgelopen maart bij de eerste persconferentie over het coronavirus toevallig werd ingezet omdat ze dichtbij het ministerie van Justitie en Veiligheid woonde, is inmiddels uitgegroeid tot een cultfiguur in de media.

Vooral haar uitdrukking van het woord ‘hamsteren’ leidde tot grote hilariteit en veel persiflages op het internet en televisie. Irma zelf weigert consequent om grote interviews te geven over haar bijzondere rol tijdens de crisis.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen voor nog geen 1,50 per week.

Bekijk de aanbieding →