Video: Twee opslagloodsen in Weert verwoest door grote brand

Print

Video: WeertdeGekste

Laar / Weert / Altweerterheide / Stramproy / Tungelroy / Swartbroek -

Bij een fikse brand zijn dinsdagavond twee loodsen aan de Rietstraat in het Weerter kerkdorp Laar verloren gegaan.

De brand ontstond aan het begin van de avond in een loods waarin pallets en eierdozen lagen opgeslagen. De uitslaande brand sloeg daarna over naar de naastgelegen loods van een bedrijf in kunststof ramen en kozijnen. Ook die loods werd door de brand verwoest.

De brandweer, die met vijf brandweerwagens, drie waterwagens en een hoogwerker was uitgerukt , had de brand rond acht uur onder controle, waardoor een derde loods bespaard bleef.

Een trekker met oplegger die naast de loods stond, liep wel schade op. De trekker heeft volgens een woordvoerder van de brandweer alleen rookschade. De oplegger kreeg het zwaarder te verduren.

Stroom

Volgens de woordvoerder is bij de brand geen asbest vrijgekomen. De bewoners van de naastgelegen woningen hebben weinig last gehad van de rook, stelt hij. Wel viel bij de woningen aan de andere kant van de weg de stroom uit, waardoor de netbeheerder in de vroeger avond nog ter plekke moest komen voor herstelwerkzaamheden.

Over de oorzaak van de brand kon de woordvoerder nog niks zeggen. „Die wordt nog onderzocht.” Volgens de woordvoerder zou het nablussen nog tot in de late avond duren. Voor zover bekend zijn er geen gewonden gevallen bij de brand.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen voor nog geen 1,50 per week.

Bekijk de aanbieding →