Parkstad Gezondheidsbeurs gaat niet door wegens corona en verschuift naar 2021

Print
Parkstad Gezondheidsbeurs gaat niet door wegens corona en verschuift naar 2021

De Parkstad gezondheidsbeurs in 2019. Afbeelding: Parkstad Gezondheidsbeurs

Kerkrade / Eygelshoven / Ransdaal / Craubeek / Klimmen / Weustenrade / Fromberg / Kunrade / Ubachsberg / Voerendaal / Winthagen / Brunssum / Landgraaf / Schaesberg / Nieuwenhagen / Rimburg / Bocholtz / Simpelveld / Huls / Heerlen / Hoensbroek -

De aankomende editie van de Parkstad Gezondheidsbeurs kan aankomende november niet plaatsvinden. Vanwege de coronacrisis heeft de organisatie besloten hem uit te stellen naar volgend jaar.

De beurs zou 7 november plaatsvinden in het Parkstad Limburg Stadion in Kerkrade en had alle stands volgeboekt. De beurs wordt verplaatst naar zaterdag 6 november 2021.

Ondanks dat de organisatie achter de schermen druk bezig was met de voorbereidingen en het opstellen van maatregelen naar de richtlijnen van de overheid en het RIVM, is er geconcludeerd dat de beurs niet ingericht kan worden zonder in te leveren op de kwaliteit van informatievoorziening.

Gezondheid en veiligheid

Daarnaast is er twijfel ontstaan of tijdens de beurs het risico van verspreiding van het corona-virus volledig ingeperkt kan worden. Door de huidige situatie heeft de organisatie dan ook moeten besluiten de beurs te verplaatsen naar zaterdag 6 november 2021. De organisatie vindt het geen goed idee om in deze roerige tijd duizenden mensen bij elkaar te laten komen. „De gezondheid en veiligheid van zowel standhouders als bezoekers hebben bij ons uiteraard de hoogste prioriteit”, zegt organisator Remco Mattaar van Remcom uit Heerlen.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →