Drenkeling dood gevonden in zwemplas vakantiepark De Schatberg

Print
Drenkeling dood gevonden in zwemplas vakantiepark De Schatberg

Afbeelding: Laurens Eggen

Sevenum -

De politie heeft woensdagmiddag rond twaalf uur in een recreatieplas bij camping De Schatberg in Sevenum het stoffelijk overschot gevonden van de Poolse man die zaterdag onder water verdween en sindsdien vermist werd.

Dat heeft de politie bevestigd. Onderzoek heeft uitgewezen dat er geen sprake is van een misdrijf.

Zaterdag zochten brandweerlieden met waadpakken de ondiepe delen van de plas af, later werd een sonarboot op de diepere delen ingezet. Sinds zondag zocht de politie met honden, duikers en een boot naar de drenkeling. Daarbij werd ook hulp geboden door een helikopter met warmtecamera. De dichtbegroeide bodem maakte het zoeken erg lastig. Woensdag vervolgde de politie de zoekactie.

Dreggen

Uiteindelijk is het aan een groepje vrijwilligers te danken dat de man gevonden is. Een speciaal team schraapte de bodem baan voor baan af (dreggen) op zoek naar het stoffelijk overschot. Na een paar banen werd het lichaam gevonden. De politie gaat onderzoeken waaraan de man is overleden. „Maar dat wordt knap lastig nu hij zolang onder water heeft gelegen”, aldus directeur en eigenaar van het park Ronald Hoppzak.

‘Opgelucht’

Hij is enigszins opgelucht dat de vermiste man gevonden is. „Ik heb een heel dubbel gevoel”, vertelt hij. „Dit wil je natuurlijk niet meemaken, maar ik ben blij dat er nu duidelijkheid en zekerheid voor iedereen is.” Hoppzak meldt dat de waterplas woensdagavond weer open gaat voor publiek. Die was door hem afgesloten omdat hij wilde voorkomen dat het lichaam zou komen bovendrijven terwijl er kinderen aan het spelen waren.

Lees ook: Moeizame zoektocht naar drenkeling in waterplas vakantiepark: ‘Hopen hem te vinden voordat hij komt bovendrijven’

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen voor nog geen 1,50 per week.

Bekijk de aanbieding →