Oproep fitnessclubs aan Hubert Bruls: ‘Zorg dat uw gewicht vermindert en doe net als Boris Johnson’

Print
Oproep fitnessclubs aan Hubert Bruls: ‘Zorg dat uw gewicht vermindert en doe net als Boris Johnson’

Afbeelding: Hollandse Hoogte / ANP

Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Tegelen / Velden / Belfeld / Blerick / Arcen / Nuth -

Hubert Bruls zou als voorzitter van het landelijk veiligheidsberaad meer aandacht moeten vragen voor het beoefenen van fitness in de strijd tegen het coronavirus.

Fitness is volgens de Vereniging van Exclusieve Sportcentra (VES) een oplossing in de strijd tegen Covid-19. Bruls, oud-burgemeester van Venlo, zou volgens VES - net als de Britse premier Boris Johnson onlangs deed - moeten oproepen meer te gaan sporten om kilo’s kwijt te raken, om gezonder te eten en fitter te worden.

‘Serieus bedoeld’

,,Zonder alle dikke mensen te diskwalificeren, is het een feit dat zwaarlijvigheid een levensgroot probleem wordt indien er niet actief wordt ingegrepen. De oproep aan Bruls is serieus bedoeld. Ga door in uw goede strijd tegen het virus, zorg dat uw gewicht vermindert en doe net als Boris Johnson. Realiseer u dat de rol die fitness- en beweegcentra hierbij spelen cruciaal is”, laat Richard van Riel, directeur eigenaar van een groot fitnesscentrum en bestuurder bij de VES weten.

,,Bruls moet zich realiseren dat hij een voorbeeldfunctie heeft. Vijftig procent van de 20 plussers kampt nu met overgewicht in Nederland. De groep met morbide obesitas neemt toe.”

Kwart leden gestopt

Fitnesscentra zijn gesloten geweest en sinds 1 juli weer geopend. Gemiddeld een kwart van de clubleden is gestopt, zegt de koepel van exclusieve fitnesscentra. ,,Zorgelijk”, aldus Richard van Riel. ,,Onze oproep aan Hubert Bruls is bedoeld om te zorgen dat fitnesscentra, of beter gezegd gezondheids- en preventiecentra, een actieve rol kunnen blijven spelen in de strijd tegen COVID-19.”

Hubert Bruls, afkomstig uit Nuth, heeft nog niet gereageerd op de oproep van VES.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen voor nog geen 1,50 per week.

Bekijk de aanbieding →