Afgrijselijke val Jakobsen na clash met Groenewegen in Ronde van Polen

Print
Afgrijselijke val Jakobsen na clash met Groenewegen in Ronde van Polen

Afbeelding: Hollandse Hoogte / EPA

De eerste etappe in de Ronde van Polen is ontsierd door een vreselijke valpartij vlak voor de finish, met Dylan Groenewegen en Fabio Jakobsen in de hoofdrol.

In de laatste meters van de etappe van Chorzóv naar Katowice ging het helemaal mis. Groenewegen was op weg naar de zege, maar Jakobsen (die zijn landgenoot aan de linkerkant wilde passeren) vloog na een manoeuvre van zijn concurrent net voor de finishlijn met een enorme snelheid in de hekken.

Lees verder onder de video.

Een persoon aan de andere kant van de boarding - vermoedelijk een fotograaf- werd hard geraakt. Over de toestand van de betrokkenen is officieel nog niets naar buiten gebracht, al is op foto’s te zien dat Groenewegen bij kennis is. Jakobsen wordt door artsen behandeld. Zijn situatie zou ernstig zijn.

Groenewegen kwam al vallend als eerste over de streep, maar de koersdirectie besloot de Amsterdammer te diskwalificeren omdat hij van zijn lijn was afgeweken.

Excuses

Groenewegens ploeg Jumbo Visma biedt excuses aan en meldt enorm mee te leven met Jakobsen. De formatie gaat het incident intern verder bespreken.

Patrick Lefevere, manager van het Deceuninck-Quick Step van Jakobsen, was na afloop des duivels. Volgens de Belg was de crash volledig te wijten aan Groenewegen, die te veel van zijn lijn zou zijn afgeweken. ,,Ik trek naar de rechter. Deze acties zouden niet in het wielrennen toegelaten mogen worden. Dit is crimineel”, twittert hij.

Extra wrang is dat de etappe woensdag in het teken stond van Bjorg Lambrecht. De Belg overleed precies een jaar geleden op 22-jarige leeftijd na een val in de Ronde van Polen.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →