Fabio Jakobsen buiten levensgevaar na operatie van vijf uur

© BELGA

Fabio Jakobsen is buiten levensgevaar. De renner van Deceuninck-Quick-Step onderging afgelopen nacht een operatie van vijf uur aan zijn gezicht na zijn zware crash van gisteren in Polen. Van een levensbedreigende situatie, waarvan gisteren werd gerept, is geen sprake meer nadat de operatie zonder complicaties is verlopen.

Door ANP

Volgens het ziekenhuis waar Jakobsen onder het mes ging wordt later vandaag geprobeerd hem te laten ontwaken uit zijn kunstmatige coma. Vanmiddag rond 14.00 uur komt het ziekenhuis met een volgende update.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Lees ook: Fabio Jakobsen in kunstmatige coma na val in Ronde van Polen; wielerwereld veroordeelt Dylan Groenewegen

Patrick Lefevere, de manager van Deceuninck, meldde vanmorgen op het Belgische Radio 2 dat Jakobsen ‘alle beenderen in zijn gezicht heeft gebroken’. Lefevere liet kort na het incident al weten dat hij juridische stappen ging ondernemen en dat hij vond dat Dylan Groenewegen, de veroorzaker van de crash, de gevangenis in moest.

Van die woorden heeft Lefevere geen spijt. ,,We zullen stappen ondernemen om bij de UCI en de politie een klacht in te dienen voor het opzettelijk toebrengen van verwondingen. Het is heel erg. We blijven bidden dat hij het overleeft.”

Artsen melden tegenover Poolse media dat Jakobsen nog wel moeite heeft met ademhalen door verwondingen rond zijn borst.

Jakobsen werd bij een massasprint tijdens de eerste etappe van de Ronde van Polen de hekken in gereden door Groenewegen, die gediskwalificeerd werd. De toestand van Jakobsen is nog altijd ‘ernstig, maar wel stabiel’ zo liet Deceuninck kort na middernacht al weten.

    Wil je alle Plus-artikelen lezen?

    Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

    Kies digitaal