Dier van de week: Mintu

Mintu. © De Beestenboel

Dierenasiel De Beestenboel vangt voor bijna heel Midden-Limburg de honden en katten op. Genoeg aanbod dus voor Anne Vleeshouwers van De Beestenboel om elke week voor één van deze dieren extra aandacht te vragen.

Redactie

Deze week is Mintu, een gesteriliseerde, grijs getijgerde, poes van 4 jaar, aan de beurt.

Is er iets bekend over het verleden van Mintu?

Mintu is de huisgenoot geweest van een jong gezin. Door een verhuizing naar een andere woning waar geen katten gehouden mochten worden, is ze in het asiel terechtgekomen. Omdat ze altijd gewend is geweest om regelmatig naar buiten te kunnen, kan je haar ook niet meer volledig binnen gaan houden.

Hoe kan je haar het beste omschrijven?

Na een eerste, rustige kennismaking, is ze een sociale poes die graag bij mensen is. Ze doet ook haar best om op tijd genoeg aandacht te krijgen. Maar vooral overdag kan ze ook heerlijk lui liggen te relaxen, bij voorkeur ergens in het zonnetje. Dat ze eten een leuke hobby vindt, is te zien aan haar iets te volle figuurtje.

Wat zou haar nieuwe thuis haar moeten kunnen bieden?

Omdat ze echt een gezelligheidsdier is zal ze het op prijs stellen als er regelmatig mensen in de buurt zijn. De aanwezigheid van kinderen en andere katten zijn voor haar geen probleem. Als ze daarbij regelmatig lekker naar buiten mag, dan is Mintu al snel tevreden, en zal ze een gezellige aanvulling zijn voor haar nieuwe omgeving.

Ben je geïnteresseerd in dit dier? Neem dan vrijblijvend contact op met De Beestenboel via tel. 0495-563981, e-mail asielweert@planet.nl of kijk op de Facebookpagina.