Hülkenberg weer in actie voor Racing Point: Perez test nog positief op corona

Nico Hülkenberg. © EPA

Nico Hülkenberg rijdt ook komend weekend voor Racing Point. De Duitser vervangt Sergio Perez, die nog steeds positief test op het coronavirus.

Tim Engelen

Hülkenberg mocht vorige week al racen tijdens de Grand Prix van Groot-Brittannië nadat op de donderdag Perez corona bleek te hebben. Zijn rentree liep uit op een deceptie, want vlak voor de start van de race kon zijn auto niet gestart worden. Nu krijgt hij dus een herkansing op Silverstone waar de 70th Anniversary Grand Prix wordt verreden.

,,Afgelopen weekend was een sprong in het diepe door te rijden met een wagen waar ik nog nooit mee heb gereden”, vertelt Hülkenberg. ,,Ik heb veel geleerd tijdens de trainingen en kwalificatie en ben klaar om weer een stap te zetten. Ik geloof dat we voor de punten kunnen vechten en ik wens Checo (de bijnaam van Sergio Perez, red.) het allerbeste.”

Ophef

Donderdag werd door de Formule 1 aangekondigd dat Perez zou mogen starten als een test negatief uitpakte. Dat leidde nog tot ophef, omdat sinds vorige week donderdag een quarantaineperiode van tien dagen vereist is in Groot-Brittannië. Maar omdat Perez op de woensdag voor het eerst getest werd, zonder duidelijk resultaat, telde dat nog als oude quarantaineperiode van zeven dagen.

Volgende week staat de Grand Prix van Spanje op het programma en het is nog onduidelijk of Perez dan wel kan starten.

    Wil je alle Plus-artikelen lezen?

    Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

    Kies digitaal