Echtgenote van ambassadeur Jan Waltmans overleden door explosie Beiroet

Print
Echtgenote van ambassadeur Jan Waltmans overleden door explosie Beiroet

Afbeelding: ANP/Rijksoverheid - fotomontage AD

De vrouw van de Nederlandse ambassadeur in Libanon is overleden, dat meldt het ministerie van Buitenlandse Zaken. Hedwig Waltmans-Molier lag zwaargewond in kritieke toestand in het ziekenhuis na de explosie in Beiroet van dinsdag.

De vrouw was medewerker van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Haar echtgenoot Jan Waltmans, geboren in Cadier en Keer, is sinds 2017 ambassadeur in Libanon. Hij bleef ongedeerd. Bij de explosie raakten vijf andere Nederlanders lichtgewond. Vier van hen waren verbonden aan de Nederlandse ambassade.

Lees ook: Roermondse Sumeya vlakbij plek explosie Beiroet: ‘De angst in de ogen van mijn kinderen vergeet ik nooit meer’

Ministers Stef Blok en Sigrid Kaag hebben de familie gecondoleerd met dit zware verlies. ,,Wij zijn diep bedroefd door het veel te vroege overlijden van onze collega Hedwig Waltmans-Molier bij de zware explosie in Beiroet. Onze gedachten gaan uit naar haar man, hun kinderen en hun familie. Wij leven met hen mee en wensen hen veel kracht bij het verwerken van dit grote verlies.’’

De ambassadeur en zijn vrouw waren 38 jaar samen. Zij hebben op diverse uitdagende posten in het buitenland gezeten. Beiden ontwikkelden hun eigen loopbaan bij het ministerie. Het stel keerden vorige week na hun vakantie terug naar Libanon. De vrouw stond in hun woonkamer naast de ambassadeur en werd door ‘domme pech’ getroffen door de explosie.

Lees ook: Beiroet ontwaakt in een bijna volledig verwoeste stad

Hedwig Waltmans-Molier is 55 jaar oud geworden. Ze was werkzaam bij de personeelsafdeling van het ministerie en werkte afwisselend vanuit Den Haag en Beiroet. Er is online een condoleanceregister voor de vrouw geopend.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu