Roda geeft twee strafschoppen weg en verliest oefenduel van Den Bosch

Print
Roda geeft twee strafschoppen weg en verliest oefenduel van Den Bosch

Afbeelding: De Limburger

Kerkrade / Eygelshoven -

Roda JC heeft zaterdagmiddag verloren van FC Den Bosch. De vriendschappelijke wedstrijd voor een paar honderd toeschouwers in De Vliert eindigde in 2-1.

Roda leek de wedstrijd, die vanwege de hitte verplaatst was naar 11:00 uur, te winnen na een doelpunt van Milts, maar kreeg in de slotfase twee strafschoppen tegen en verloor zo alsnog.

Pflücke

Bij Roda ontbrak linksback Mitchel Keulen met een lichte blessure. Rochdi Achenteh, die sinds deze week meetraint, verscheen zodoende aan de aftrap. Ook voor nieuweling Patrick Pflücke was er een basisplek. Roda was de betere ploeg in de eerste helft en kreeg ook de grootste kansen. Goppel mocht na tien minuten alleen op de doelman af, had moeten scoren, maar verprutste die mogelijkheid. Ook Pflücke was dichtbij een doelpunt, maar de Duitser raakte aan het einde van een fraaie solo de paal. De grootste mogelijkheid voor Den Bosch diende zich aan toen Niek Vossebelt de bal verspeelde op het middenveld. Het schot van afstand dat volgde ging over doelman Radomir Novakovic heen, maar stuiterde vervolgens net over de lat.

Wissels

Na een uur bracht Roda-coach Jurgen Streppel tien andere spelers in het veld. Novakovic was de enige die bleef staan. Lange tijd viel er daarna weinig meer te beleven, maar tien minuten voor tijd greep Roda dan toch de voorsprong. Livio Milts schoot vanaf de rand van het strafschopgebied fraai raak: 0-1. Een overwinning leverde dat doelpunt niet op omdat Den Bosch in de laatste paar minuten twee strafschoppen kreeg. Eerst was het Bryan Vanhove die zijn tegenstander omver kegelde, niet veel later moest Lesley Dunkwu aan de noodrem trekken. Den Bosch-captain Mats Deijl schoot twee keer raak: 2-1.