Verrassende Hülkenberg houdt Verstappen van derde startplek af

Print
Verrassende Hülkenberg houdt Verstappen van derde startplek af

Afbeelding: AD?Reuters

Max Verstappen start zondag wederom vanaf de tweede startrij op Silverstone, maar ziet op de grid dan de roze wagen van invaller Nico Hülkenberg (Racing Point) voor zich.

Op snelheid bleek Mercedes weer een klasse apart bij de tweede kwalificatie in een week tijd op Silverstone, dus gooide Red Bull Racing het over een andere boeg. Na een geslaagde gok start Verstappen van P4 als enige vooraan op de harde witte band, naast verrassing Nico Hülkenberg (P3).

Vorige week Lewis Hamilton op pole position, nu Valtteri Bottas. Mercedes blijft heersen op Silverstone. Maar de tweede startrij ziet er toch wel wat anders uit bij de 70th Anniversary Grand Prix. Max Verstappen blijft op de tweede rij, maar moet wel een plaatsje terug naar P4. Invaller Nico Hülkenberg verraste enorm door P3 in de kwalificatie op te eisen, als vervanger van Sergio Pérez bij Racing Point.

Hakken

Verstappen was de enige die in Q2 de harde banden probeerde. Met de hakken over de sloot (negende) haalde hij er ook nog Q3 op, waardoor hij vooraan als enige mag vertrekken op de harde banden. Het geeft hem strategisch meer mogelijkheden. Sowieso zal hij langer door willen rijden vanaf de start.

,,Een éénstopper is nagenoeg onmogelijk, maar we kunnen niemand tegenhouden”, vertelde Pirelli-topman Mario Isola deze week, nu wordt gereden op zachtere banden vergeleken met vorige week. Interessant wordt wat Red Bull gaat doen, nu Mercedes op snelheid niet te kloppen is. Dan maar strategisch slimmer zijn, moet de renstal van de Limburger denken.

Uitdagend

Maar natuurlijk was Hülkenberg dé man van de kwalificatie. Vorige week werd hij nog in extremis ingevlogen, maar miste hij door technische problemen de race. ,,En dat ik nu toch hier op P3 sta, is wel even een verrassing”, vond de Duitser, die een beetje vrees heeft voor de volledige race-afstand. ,,Het wordt een uitdagende middag, want zondag is de grote dag. Het is nu pas zaterdag.”

De Formule 1-race begint zondag om 15.10 uur.