Warmste dag van het jaar breekt records: Arcen piekt op 37 graden

Print
Warmste dag van het jaar breekt records: Arcen piekt op 37 graden

Afbeelding: Getty

/ Arcen -

Het is deze zaterdag officieel de warmste 8 augustus ooit gemeten. Bovendien is het de warmste dag van dit jaar. Ook was het de op twee na warmste dag ooit gemeten in augustus.

Op sommige plekken steeg zaterdagochtend de temperatuur met één graad per 10 minuten. In De Bilt werd om 11.40 uur al 33,1 graden gemeten, goed voor een datum-warmterecord voor 8 augustus. Het vorige record werd gemeten in 1975, toen werd het 32,9 graden.

Arcen warmste

In het zuiden en zuidoosten werden nog hogere temperaturen gemeten. Op veel plaatsen in Limburg, Brabant en Zeeuws-Vlaanderen werd het 36 tot 37 graden. De hoogst gemeten temperatuur van zaterdag was 37,0 graden in Arcen.

Lees ook: Warmterecord gebroken: niet eerder zo warm op 8 augustus

Ook de komende dagen blijft het zeer warm met maxima van 33 tot 34 graden. In het zuidoosten wordt het met 37 graden het warmst. Aan de noordwestkust is het 29 graden. Vanaf zondag kunnen we spreken van een officiële hittegolf en mogelijk komen er nog meer datum-warmterecords.

Het KNMI gaf code oranje voor Limburg, Gelderland, Noord-Brabant en Zeeland. Die waarschuwing geldt tot zeker zondagavond.

Bekijk onze weersverwachting voor Limburg

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen voor nog geen 1,50 per week.

Bekijk de aanbieding →