VVV dicht bij akkoord met Griekse spits

Print
VVV dicht bij akkoord met Griekse spits

Giakoumakis (midden) in het Gornik Zabrze-shirt, de club waar hij afgelopen seizoen het laatste halfjaar aan werd uitgeleend. Afbeelding: Archieffoto

Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Tegelen / Velden / Belfeld / Blerick / Arcen -

VVV is in een vergevorderd stadium met het binnenhalen van spits Georgios Giakoumakis (25). De Griek staat onder contract bij AEK Athene. Het is de bedoeling dat Giakoumakis op korte termijn medisch gekeurd gaat worden.

De verbintenis van Giakoumakis in de Griekse hoofdstad loopt nog door tot de zomer van 2021. Naar verluidt wordt de spits gehuurd van AEK Athene. Ilija Ivic de technisch directeur van de Griekse topclub, wil dat nog niet bevestigen. ,,Ik kan daar geen uitspraken over doen totdat de deal beklonken is”, aldus Ivic.

VVV´s manager voetbalzaken Stan Valckx doet helemaal geen uitspraken over de komst van Giakoumakis, evenals diens zaakwaarnemer Yannis Emmanouilidisis. ,,Ik kan er op dit moment niks over zeggen”, luidt de reactie van beiden.

De 1.86 meter lange Giakoumakis is een diepe spits met snelheid die veel meters maakt voor het elftal. Naar dat type is VVV ook op zoek. Giakoumakis speelde in eigen land eerder voor Platanias en Episkopi voordat hij in 2017 de stap naar AEK Athene maakte. De nummer drie van Griekenland verhuurde hem vervolgens aan OFI Kreta en het Poolse Gornik Zabrze.