Reisadvies voor meerdere regio’s in Spanje aangescherpt

Print
Reisadvies voor meerdere regio’s in Spanje aangescherpt

Toeristen op luchthaven Son Sant Joan in Palma de Mallorca. Afbeelding: EPA

Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies naar Spanje in verband met de coronacrisis zondagavond verder aangescherpt. Vanaf middernacht geldt code oranje voor de Spaanse provincies Barcelona, Lerida, Huesca, Zaragoza, Teruel en Soria.

In het onder Nederlanders populaire vakantieland nemen het aantal coronabesmettingen weer toe sinds de coronamaatregelen werden versoepeld. Volgens het ministerie zijn uitzonderlijk hoge toenames gesignaleerd in de zes genoemde provincies.

Daarom gaat het reisadvies naar die plekken per middernacht van geel (let op veiligheidsrisico’s) naar oranje (alleen noodzakelijke reizen). ‘Als u (een van) deze provincies heeft bezocht en hiervandaan terugkomt in Nederland is het dringende advies om veertien dagen in thuisquarantaine te gaan.’

Waakzaam

Buitenlandse Zaken roepen Nederlanders op waakzaam te blijven als zij op vakantie gaan naar Spanje. Toeristen worden niet teruggehaald door de Nederlandse regering. Mensen die via een georganiseerde reis hebben geboekt, kunnen hulp krijgen bij hun reisorganisatie. Voor de stad Barcelona en de randgemeenten werd het reisadvies eind juli al aangescherpt.

Mensen wordt aangeraden alleen naar dit gebied te reizen als dit echt noodzakelijk is. Reizigers die nu in Barcelona of in een van de randgemeenten zijn, krijgen het advies om na thuiskomst 14 dagen in quarantaine te gaan.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen voor nog geen 1,50 per week.

Bekijk de aanbieding →