Man en vrouw opgepakt in azc Gilze voor overgieten lesbische vrouw met kokend water

Print
Man en vrouw opgepakt in azc Gilze voor overgieten lesbische vrouw met kokend water

Foto ter illustratie. Afbeelding: AD/Ramon Mangold/ Het Fotoburo

De 26-jarige man en 21-jarige vrouw die vorige week in verband werden gebracht met een ruzie met een lesbische vrouw in het azc in Gilze, zijn zondagmiddag opgepakt. De twee worden ervan verdacht de vrouw met kokend heet water te hebben overgoten, waardoor het slachtoffer tweedegraads brandwonden heeft opgelopen. Ze verkeerde na het incident in shock.

Het gebeurde zondagnacht 2 augustus in het azc in Gilze. De lesbische vrouw van Nigeriaanse afkomst was voor haar verjaardag op bezoek bij haar vriendin en dochtertje in asielzoekerscentrum Gilze. De vriendin werd al langer lastiggevallen door de Nigeriaanse man en vrouw. Ook die vriendin werd in die nacht van zondag op maandag mishandeld: zij werd volgens de politie geslagen.

Volgens Sandro Kortekaas van de Stichting LGBT Asylum Support wilde de man eerder een relatie met deze vrouw aanknopen, waarna zij had gezegd dat ze lesbisch was. ,,In Nigeria is er een taboe rond homoseksualiteit. Daarna is de ellende begonnen.”

Grote stukken huid weg

Op beeldmateriaal na de aanval is te zien dat de vrouw van boven tot onder brandwonden heeft en grote stukken huid weg zijn.

De twee Nigerianen werden aanvankelijk door het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers apart gezet. Nu de beide slachtoffers aangifte hebben gedaan, is het duo met toestemming van de officier van justitie opgepakt. De recherche doet onderzoek.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →