Vrouw uit Eijsden die bij schietpartij in shock raakte weer thuis

Print
Vrouw uit Eijsden die bij schietpartij in shock raakte weer thuis

Hulpdiensten op de plek van de schietpartij. Afbeelding: HBvL/TP

Gronsveld / Eckelrade / Noorbeek / Mheer / Ulvend / Sint Geertruid / Cadier en Keer / Mesch / Oost-Maarland / Withuis / Rijckholt / Bergenhuizen / Terlinden / Banholt / Bemelen / Margraten / Scheulder / Eijsden / Mariadorp -

De 45-jarige vrouw uit Eijsden die afgelopen weekend in shock raakte bij een schietpartij in ’s-Gravenvoeren heeft het ziekenhuis inmiddels verlaten. Dat laat het parket van Limburg weten.

In het centrum van het dorpje in de Voerstreek reed een 32-jarige man uit Duitsland zich zaterdagmiddag na een achtervolging door de politie klem, nadat hij eerder in Moelingen wegvluchtte bij een controle.

Carjacking

Nadat hij was klemgereden probeerde hij het voertuig van een tegenligger te carjacken. In dat voertuig zat de vrouw uit Eijsden. Bij de poging tot carjacking dreigde de Duitser met een vuurwapen. Op dat moment ontstond er een vuurwapengevecht tussen agenten en de man. Daarbij raakte de man zwaargewond, terwijl een toevallige voorbijganger verwond werd door een projectiel. Dit betrof een 41-jarige vrouw uit Schilde, en niet zoals eerder werd vermeld de vrouw uit Eijsden. De 45-jarige vrouw uit Eijsden raakte in shock. Na onderzoek in het ziekenhuis zij weer naar huis.

Door het voorval was het centrum van ’s-Gravenvoeren enkele uren afgesloten.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →